A e dini se – do Kete nje Pilule Kontraceptive edhe per Meshkujt?

Niveli i larte i shtatzanive te paplanifikuara dhe te padeshiruara i ka detyruar shkencetaret, qe procesin e planifikimit familjar te mos e bazojne vetem tek kontraceptivet orale qe merren nga femrat. Lajme te reja vijne edhe nga puna per krijimin e nje pilule kontraceptive orale per meshkujt.

Sipas Insight, ideja baze per krijimin e kesaj pilule eshte marre nga helmi i shigjetave te disa fiseve te lashta afrikane. Keta te fundit i perdornin shigjetat e helmuara per te vrare, pasi helmi jepte efektin e ndalimit te zemres. Nderkohe, shkencetaret po punojne qe me ouabain, perberesin e nxjerre nga dy bime qe rriten ne Afrike, dhe nga i cili luftetaret dhe gjahtaret afrikane prodhonin helmin per shigjetat; te prodhojne pilula te cilat do ngadalesojne me 50% levizjen e spermatozoideve. Kjo metode jo-hormonale do ule perkohesisht fertilitetin tek meshkujt.

Objektivi final i shkencetareve eshte qe permes kesaj pilule te ekuilibrojne kontrollin e shtatzanive te paplanifikuara: 50% me kontraceptivet dhe metodat e mbrojtes femerore dhe 50% me kontraceptivet dhe metodat e mbrojtjes mashkullore.

Nese mendoni se ky artikull eshte interesant dhe i dobishem, lutemi Pelqejeni dhe Ndajeni me miqte dhe ndjekesit tuaj ne rrjetet sociale.

Na ndiqni ne mediat sociale: Instagram, You Tube, Facebook, Twitter, LinkedIn.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.