Higjena Orale te Femijet – Si ndikon ne Ecurine e Femijeve ne Shkolle

Te gjithe e dime se nuk eshte aspak e lehte te edukosh femijet per te mbajtur paster dhembet e tyre. Higjena e gojes dhe shendeti oral te femijet kane qene ne qender te fokusit te nje vezhgimi te bere ne SHBA, per te studiuar lidhjen e shendetit oral te femijeve me ecurine e tyre ne shkolle.

Sipas studimit qe pritet te botohet ne The Journal of Pediatrics, Maj 2019, u analizuan te dhenat e 45, 711 femijeve te moshes 6 – 17 vjec ne SHBA, dhe u moren parasysh problemet me shendetin e gojes, pa perfshire semundje te gojes se trasheguara nga prinderit; si edhe ecuria e tyre ne shkolle duke konsideruar dy tregues: problemet ne shkolle dhe numrin e diteve qe nxenesi mungon ne shkolle.

Rezultatet e vezhgimit tregojne se Shendeti jo i mire i Gojes ndikon drejtperdrejt ne ecurine e dobet te femijeve ne shkolle, dhe kjo e verejtur te te gjithe femijet pavaresisht nga mosha, gjinia dhe niveli i te ardhurave te familjes.

Nje produkt inovativ per pastrimin e plote te gojes per femije dhe te rritur. Klikoni mbi foton per te pare detajet dhe per ta blere ate.

Lutemi mbani parasysh se faqja jone permban linja promovimi per produkte, dhe blerja e produkteve qe ne promovojme do kontribuoje ne ecurine e suksesshme te punes tone. Faleminderit!

Nje fenomen i tille kerkon me shume vemendje dhe pune nga ana e ne prinderve per te mesuar femijet tane me disiplinen e pastrimit te gojes cdo dite, si edhe sugjeron kontrolle me te shpeshta tek dentisti per t’u siguruar per nje shendet te mire oral te femijeve tane.

Nese mendoni se ky artikull eshte interesant dhe i dobishem, lutemi Pelqejeni (LIKE) dhe Ndajeni (PASTE) me miqte dhe ndjekesit tuaj ne rrjetet sociale.

Na ndiqni ne Mediat Sociale: Instagram, You Tube, Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.