A e dini se: Eshte Implantuar Kafka e Pare Artificiale ne Bote?

Nje zhvillim i rendesishem ne fushen e mjekesise vjen nga Hollanda, ku ne koken e nje 22 vjecareje qe po kalonte nje gjendje te nderlikuar shendetsore me kafken e saj eshte vendosur nje kafke e printuar me material plastik e dedikuar per formen e kokes se pacientes.

Sipas mjekeve qe realizuan operacionin per heqjen e kafkes se semure dhe vendosjen e kafkes se re, operacioni ka dale me sukses dhe deri tani kafka artificiale eshte pranuar nga pjesa tjeter e kokes.

Operacioni i pazakonte zgjati 23 ore dhe pas fazes se rikuperimit vajza ka rifituar funksionet baze te demtuara: shikimin, degjimin dhe i ka pushuar dhimbja e vazhduar e kokes.

Nje lajm i mire ky, qe i hap rruge zgjidhjes se shume problemeve te demtimit te kafkes gjate aksidenteve te ndryshme apo semundjeve te rralla te kafkes.

Burimi

Nese mendoni se ky artikull eshte interesant dhe i dobishem, lutemi Pelqejeni dhe Ndajeni ate me miqte dhe ndjekesit tuaj ne rrjetet sociale.

Na ndiqni ne Mediat Sociale: Instagram, You Tube, Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.