Ligji i ri Ukrainas per Krimet Seksuale – Zgjidhje Efikase?

Sot hyn ne fuqi ligji i ri per krimet seksuale ne Ukraine. Ligji i miratuar vetem javen e kaluar nga Presidenti i ri i vendit, parashikon ndryshime te rendesishme per krimet e pedofilise dhe dhunes seksuale. Sipas ketij ligji, personat qe gjenden fajtor per keto krime do denohen me burgim dhe tredhje.

Shpresoj qe periudha e kastrimit te jete me e gjate se ajo e burgosjes se ketyre monstrave, ne menyre qe ky akt te jete realisht nje ndeshkim per keta kriminele. Edhe pse tringellon si zgjidhje mesjetare, duket se bota e civilizuar nuk ka mundur te gjeje metoda me efektive per te mbajtur keta lloj njerezish larg aktivitetit te tyre kriminal.

Nisur nga pervoja e shume shteteve te tjera si: SHBA, BM, Kanadase, Frances, Gjermanise, Danimarkes, Izraelit, Suedise, Norvegjise, etj., qeveria ukrainase ka parashikuar perdorimin e kastrimit kimik, duke iu injektuar me shiringe droga te vecanta te denuarve. Ligji parashikon vetem kastrim te perkohshem, periudhen e te cilit e vendos gjykata.

Kam nje pyetje qe me mundon ne lidhje me kete ceshtje: A ka funksionuar ky lloj denimi ne vendet qe tashme e aplikojne ate prej vitesh? Ju si mendoni ne lidhje me kete ceshtje? Cilat mendoni ju jane metodat me efikase per te luftuar krimet seksuale ne vendet tuaja, apo ne pergjithesi ne mbare boten? Mirepres komentet tuaja per kete ceshtje.

Nese mendoni se ky artikull eshte interesant dhe i dobishem, lutemi Pelqejeni dhe Ndajeni ate me miqte dhe ndjekesit tuaj ne rrjetet sociale.

Na ndiqni ne Mediat Sociale: InstagramYou TubeFacebookTwitterLinkedInPinterest.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.