Per Autizmin ne Diten Boterore te Ndergjegjesimit ndaj Tij

Tek personat me spektrin autik, sidomos femijet e vegjel, ndjesia edhe per ta duhet te jete e njejte. Ata vete nuk ndihen ndryshe, thjesht ndjejne paragjykimin e atyre qe i rrethojne. Nja paragjykim i ftohte, qe i ben te mbyllen edhe me shume ne vetvete, qe i ben te shprehin akoma me pak nga vetja e tyre. Dhe kjo nuk eshte e drejte, por ata jane shume pak dhe shume te vegjel qe ta bertasin kete gje me ze te larte.